Een foto van de motor en batterij van de Mazda2 Hybrid.

ELEKTRISCHE EFFICIËNTIE

De Mazda2 Hybrid tilt brandstofzuinigheid naar een hoger niveau. Hij wordt aangedreven door een benzinemotor en een elektrische motor met batterij. Beide motoren werken zowel samen als apart: een volledig parallel hybride aandrijfsysteem. De elektrische modus biedt een soepele, ultra-stille zuiver elektrische aandrijving voor het merendeel van het rijden in stedelijke omgevingen - zonder emissies! Dankzij de lithium-ion batterij van de Mazda2 Hybrid kan u 100% elektrisch rijden wanneer u door woonwijken, parkings of andere plaatsen rijdt waar de emissies tot een minimum beperkt moeten worden. En het beste van dat alles: regeneratief remmen gebruikt de elektromotor om de batterij op te laden, zodat u dat niet hoeft te doen. Het systeem omvat een 1,5-liter benzinemotor, een krachtige 80pk (59 kW) elektromotor en een hoogwaardige 177,6 V lithium-ionbatterij onder de achterbank om ruimte te besparen.

GECOMBINEERD BRANDSTOFVERBRUIK (WLTP)1

3,8-4,2 l/100 km

GECOMBINEER CO2 UITSTOOT (WLTP)1

87-97 g/km

HYBRIDE BENZINE MOTOR - 116 PK 

Max. vermogen 68 kW / Koppel 120 Nm (Benzinemotor)

Max. vermogen 59 kW / Koppel 141 Nm (Elektrische motor vooraan)

1 Het verbruik en de CO2-uitstoot worden berekend conform de WLTP-test (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test procedure). De WLTP-test vindt plaats op een uniforme, gestandariseerde en gecontroleerde wijze in het testlabo op basis van een testcyclus. Het verbruik en de CO2 uitstoot wordt daarenboven gemeten op basis van een voertuig met een basisuitrusting zoals beschikbaar op het moment van de meting. Optionele uitrustingen, rijstijl, verkeersomstandigheden en omgevingsfactoren kunnen deze gegevens beïnvloeden. Het daadwerkelijke verbruik en CO2-uitstoot kan dan ook verschillen van de WLTP-waarde. De verkopende concessiehouder en Mazda zijn hiervoor in geen geval aansprakelijk. Indien u meer informatie wenst met betrekking tot deze waarden en/of hun mogelijke impact op de fiscaliteit van een voertuig, gelieve contact op te nemen met uw concessiehouder. Meer info over verbuik en CO2 op nl.mazda.be/wltp.


Delen

  • De nieuwe Mazda2 Hybrid biedt een uitstekende brandstofefficiëntie en lage uitstoot door gebruik te maken van het accupakket zodat u met elke liter verder kan rijden. %0D%0A%0D%0A https://mazda-brochures.com/main/mazda2-hybrid/2024/1/nl-be/ %0D%0A%0D%0A
  • Link gekopieerd!

  • Knop 'Vorige'
  • Knop 'Volgende'
Uitgever Knop 'Delen'